TotAlzir@: Va ser inaugurada l’exposició “Alzira sent i respira valencià”

miércoles, 17 de julio de 2013

Va ser inaugurada l’exposició “Alzira sent i respira valencià”

L’exposició “Alzira sent i respira valencià”, fruit de la col·laboració entre la Diputació de València i l’Ajuntament d’Alzira, va ser inaugurada ahir de vesprada i romandrà a la Casa de la Cultura fins al 24 de juliol. El regidor de Cultura, Carlos Correal i la cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació, Immaculada Cerdà, no faltaren a la cita.
L’exposició està composta per panells de lèxic amb imatges i pictogrames de 12 temes diferents de promoció del valencià, fruit del magnífic treball de la Unitat de Normalització Lingüística de la Corporació Provincial en col·laboració amb l’Escola d’Arts i Superior de Disseny de València.



És una mostra molt didàctica que complix perfectament la seua finalitat de visibilitzar i normalitzar la nostra llengua a través d’estes 12 temàtiques diferents. Temes i situacions tan diferents com els ossos i els músculs o la flora autòctona, fins als esports, el dolç i el salat, passant per la terminologia taurina o la meteorològica, podem trobar en esta mostra del nostre cabal lingüístic.
Correal ha manifestat: “És una sort poder comptar amb esta exposició en la nostra Ciutat. Seria una bona idea poder repetir-la o ampliar-la en época escolar, perquè és molt útil per a escolars i estudiants”. L’edil ha afegit: “Reitere el compromís de l’Ajuntament d’Alzira en totes aquelles activitats que contribuïsquen al foment de l’ús normal de la nostra llengua, i agraïsc a la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació la tasca realitzada amb esta magnífica exposició”.
La mostra forma part de les activitats municipals de promoció de la nostra llengua, que coordina el Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià-AVIVA.


Cal destacar que esta exposició és resultat de la proposta que es va fer des de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València a l’Escola d’Art i Superior de Disseny. Els van proposar que els alumnes de tercer curs realitzaren projectes per a elaborar un material gràfic que servira per a la sensibilització i el foment de l’ús del valencià en l’àmbit dels municipis. En esta exposició es mostra el resultat d’eixa col·laboració. Els treballs exposats són els seleccionats de cada concurs d’idees. Alguns han obtingut premis nacionals i internacionals


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.