TotAlzir@: Alzira s’entrega durant 4 dies a les tradicions de la Setmana Santa.

viernes, 18 de septiembre de 2015

Alzira s’entrega durant 4 dies a les tradicions de la Setmana Santa.

  • Comença el  XXVIII Encontre Nacional de Confraries i Germandats de Setmana Santa a la ciutat d’Alzira
Ahir dijous es va celebrar l'acte inaugural del XXVIII Encontre Nacional de Confraries i Germandats de Setmana Santa a la ciutat d’Alzira, amb l'exposició i la Fira Confrare a la Casa de la Cultura i, seguidament, el concert “Marxes processionals de Setmana Santa” al Gran Teatre. Fins al diumenge 20 de setembre es duran a terme actes com exposicions, la fira, concerts, ponències, una taula rodona, grups de treball, audiovisuals, processons, visita als dossers de la nostra ciutat, dinars i sopars de germanor... sens dubte, quatre dies plens de grans moments.

Isabel Aguilar, regidora de Patrimoni Cultural i Festes, va declarar que “És un honor per a la nostra ciutat, el nostre Ajuntament i esta Regidoria, que Alzira siga la seu del XXVIII Encontre Nacional, i si recordem que la nostra Setmana Santa està declarada Festa d´Interés Turístic Nacional des de 1988, és una unió quasi perfecta per a esta gran ocasió de conéixer, més a prop, una tradició tan arrelada”.
Però fer un xicotet repàs a la història... L’Encontre de Confraries i Germandats de Setmana Santa se celebra en diferents ciutats del territori nacional, però tot començava per l’any 1984, amb unes reunions de jóvens que tan sols pretenien que destacara la Setmana Santa d’Alzira en l’àmbit regional; açò es va convertir en el que hui coneixem com a encontres nacionals, dels quals la primera edició es va celebrar  del 5 al 8 de febrer de 1987 a la ciutat de Zamora amb el nom “I Congrés Nacional de Confraries de Setmana Santa”.
Este punt de trobada és conegut per molts com el Foro Cofrade del nostre país, tant pel nombre d’assistents com per la diversitat geogràfica o la presència de multitud de seguidors i amants de la Setmana Santa, que poden accedir a diferents activitats, en cada edició. 

Alzira s’entrega durant quatre dies a les tradicions de la Setmana Santa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.