TotAlzir@: Vicent Marçà assisteix al Congrés d’Educació de l’Alcúdia

viernes, 25 de septiembre de 2015

Vicent Marçà assisteix al Congrés d’Educació de l’Alcúdia

Comença el Congrés d’Educació amb l’assistència del Conseller d’Educació Vicent Marçà


Per primera vegada en les 8 edicions del Congrés d'Educació Josep Lluís Bausset, ha participat en la inauguració un Conseller d'Educació, que també ha assistit a la primera ponència. En l'acte inaugural també han intervingut l'alcalde de l'Alcúdia, Andreu Salom, la regidora d’Educació, Pilar Huertas, el Vicerector de la Universitat de València, Jorge Hermosilla i Íñigo Benítez, president del Comitè Organitzador.


El Conseller d’Educació ha volgut destacar al seu discurs la nova legislació valenciana sobre la educació que van a elaborar i posar en marxa el nou equip de govern. Aposta també per fer front als canvis necessaris per a solucionar els problemes educatius de l’actualitat. El públic allí present va poder fer-li preguntes i peticions que podien enllaçar-se amb la intervenció dels ponents i va estar molt receptiu a les inquietuds que preocupen als docents i que sorgiren a partir de la ponència escoltada: Construir la capacitat de millora: lideratge pedagògic i comunitat professional on el ponent Antonio Bolívar, Catedràtic de Didàctica i Organització de la Universitat de Granada va parlar dels grups de treball, coordinació i coherència als consells escolars.

Manuel Cruz Rodríguez, Catedràtic de Filosofia de la Universitat de Barcelona va exposar Educar en la sospita on va parlar de la importància de la filosofia i parar atenció en coses que ens sonen quotidianes però que quan les investiguem amb més profunditat ens adonem de detalls amb els que abans no havíem reparat.

Esta vesprada a les 16.30 hores tindrà lloc la tercera ponència del Congrés: Pedagogies del segle XXI a càrrec de Jaume Carbonell Sebarroja que ha estat professor de Sociologia a la universitat de Vic (Barcelona). A les 18.30 hores Manuel Ramos Gascón, Doctor en Psicologia, es farà càrrec de la quarta ponència: Enseyant “en-des-de-per” les emocions. En finalitzar hi haurà una activitat cultural: Homenatge a T que representarà la companyia de Teatre La Dependent.


El Congrés conclourà demà amb altres dos ponències: Interaccions dialògiques per transformar el demà per Rocío García Carrión, Doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona; i Educació inclusiva i disseny universal per a l’aprenentatge a càrrec de la Directora de formació de l’Institut Superior de Promoció Educativa, M. Antonia Casanova Rodríguez.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.