TotAlzir@: Carcaixent i Eeklo ja són dos ciutats agermanades

lunes, 19 de octubre de 2015

Carcaixent i Eeklo ja són dos ciutats agermanades

 El dissabte es va signar l’acord en un acte que va comptar amb la presència de l’eurodiputat Jordi Sebastià
Des d’este dissabte Carcaixent està oficialment agermanada amb la ciutat belga d’Eeklo. L’acte, emmarcat dintre de l’encontre europeu celebrat a Carcaixent, va començar amb una exhibició a la Plaça Major dels sbandatori de Feltre i la interpretació d’algunes peces musicals per part de membres del conservatori Músic Vert. Tot seguit, l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, i l’alcalde d’Eeklo, Koen Loete, acompanyats de membres de la Corporació Municipal i representants de les diferents associacions d’agermanament, es van desplaçar en una cercavila fins l’Auditori Municipal on es va celebrar l’acte de signatura.

La cerimònia va estar presidida pels dos alcaldes, per l’eurodiputat Jordi Sebastià i pels presidents de les respectives associacions d’agermanament. Durant la seua intervenció, Paco Salom, alcalde de Carcaixent, va voler destacar la importància de l’agermanament per crear vincles entre les persones per damunt de qualsevol frontera física i ideològica. També va fer una crida a tota la societat, des de ciutadans fins a les empreses, per a formar part d’aquest projecte ja que, com va anunciar, solament amb la implicació de totes i tots Carcaixent es podrà aprofitar de les possibilitats que oferia el vincle que anaven a signar.
Per la seua part, l’alcalde d’Eeklo, Koen Loete, es va mostrar molt agraït per l’acolliment rebut i per la possibilitat de poder oficialitzar l’agermanament amb Carcaixent. Va destacar la percepció que es té a Bèlgica de l’Estat Espanyol com un territori de gent treballadora i emprenedora característiques que, segons la seua opinió, feien molt interessant les possibles vies de col·laboració entre Carcaixent i Eeklo. També va anunciar que ja s’havien iniciat les primeres converses per crear projectes comuns en matèria d’educació, esport i economia com, per exemple, l’exportació de mandarines per a la festivitat belga de San Nicolau.  
Després de la signatura del document que certificava l’acord d’agermanament entre les dos ciutats, va ser el torn de paraula de Jordi Sebastià, diputat al Parlament Europeu. Aquest, durant la seua intervenció, va al·ludir a la creixent importància de La Ribera i Carcaixent dintre d’Europa en relació al cultiu del caqui. A més, va ressaltar que aquest tipus d’iniciatives de col·laboració i cooperació són importants per superar l’aïllament que pateixen les institucions europees ja que l’esforç a nivell de ciutat és molt important per construir Europa des de la base.
L’acte va acabar amb l’intercanvi de regals i foto de família de tots els presents. Per la nit, va tenir lloc un sopar oficial que va comptar amb la presència de la Corporació Municipal i de totes les famílies assistents a l’encontre europeu.





Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.