TotAlzir@: Sis colles fan pinya a la Trobada de Muixerangues de Sueca

lunes, 26 de octubre de 2015

Sis colles fan pinya a la Trobada de Muixerangues de Sueca

Els 10 anys que la Muixeranga de Sueca ve tocant el cel mereixien una celebració ben especial. Amb motiu d’aquesta efemèride, Sueca s’ha omplert aquest diumenge de colles muixerangueres en la Trobada organitzada per la colla de Sueca.

El mal oratge va fer una treva aquest diumenge al matí i la trobada de muixerangues va poder celebrar-se al lloc previst inicialment, a la Plaça Sant Pere de Sueca que lluïa plena, de gom a gom, de gent que va acostar-se per gaudir de la festa. També hi eren entre els assistents el regidor de Festes, Pau Roselló i el regidor de Cultura, Vicent Baldoví, acompanyats d'altres regidors de l'equip de govern. 

En total han estat sis les colles assistents a aquest encontre, la Muixeranga d’Alacant, la Muixeranga de València, La Conllonga-Muixeranga de Castelló, La Muixeranga La Torrentina de Torrent, la Muixeranga de Cullera i l’amfitriona, la Muixeranga de Sueca. A més, l’acte també ha comptat amb la col·laboració especial de l’Associació Cultural La Xala de Sueca.
En l’acte s’han fet tres rondes en que cada muixeranga ha alçat una figura diferent, totes de tres o de quatre alçades, tot seguit i,  com a colofó, totes les muixerangues han fet conjuntament una monumental sèrie de pilars de tres que ha arrencat els aplaudiments de tots els assistents. Segons que ha explicat Maria Vázquez, la presidenta de la Muixeranga de Sueca, les figures que s’han alçat aquest diumenge han sigut una sénia, torretes de quatre, un aixecat per sota, un alcoià doble, un alcoià de tipus torreta i pilars.
Vázquez s’ha mostrat molt agraïda pel suport de les altres colles que han acudit a la celebració d'aquesta trobada en el seu 10è aniversari. També els caps d’altres colles convidades, van aprofitar l'ocasió per felicitar els membres de la colla de Sueca per aquesta primera dècada de vida i van destacar que aquest acte és una mostra més de la germanor que hi ha entre les colles valencianes.
En acabar la trobada els membres de la Muixeranga de Sueca i els de les altres colles assistents han continuat la festa amb un dinar al casal de la Falla Sucro de Sueca.








No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.