TotAlzir@: Roda de contactes per aconseguir el suport en els projectes dels Molins de la Vila i la Casa Joan Fuster

sábado, 21 de noviembre de 2015

Roda de contactes per aconseguir el suport en els projectes dels Molins de la Vila i la Casa Joan Fuster

  • Sueca engega una roda de contactes per aconseguir el suport d'altres institucions en els projectes dels Molins de la Vila i la Casa Joan Fuster

L'Ajuntament de Sueca ha engegat esta setmana una roda de contactes per aconseguir línies de col·laboració i el suport d'altres institucions en dos dels projectes de major envergadura al municipi, la Casa Joan Fuster i els Molins de la Vila, un complexe industrial de principi del segle XX dedicat a la transformació de l'arròs per deixar-lo preparat per al consum.

Amb este motiu, Sueca ha rebut este dijous la visita del diputat provincial de Cultura, Xavier Rius, qui va assistir acompanyat del director del Museu Valencià d'Etnologia, Francesc Tamarit. I també este divendres, ha vingut a la capital de la Ribera Baixa el diputat provincial de Cooperació  Municipal, Emili Altur, acompanyat de la diputada provincial de Turisme i regidora de Serveis Municipals a l'Ajuntament de Sueca, Pilar Moncho.
En la seua visita a Sueca els diputats han pogut conèixer els dos espais, tant els Molins de la Vila com la Casa Joan Fuster de la mà dels seus màxims coneixedors. El suecà José Martorell, coneixedor de la història de l'edifici i del funcionament dels Molins de la Vila; Joan Antoni Carrasquer, director de la biblioteca i cronista oficial de Sueca i Francesc Pérez Moragón, el nou director de la Casa Joan Fuster han guiat als diputats i al director del Museu Valencià d'Etnologia en la seua visita al municipi. A més, els diputats i el director del museu han estat acompanyats, en tot moment, en el seu recorregut per l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor de Cultura, Vicent Baldoví.
Els diputats i el director del Museu Valencià d'Etnologia s'han mostrat molt interessats pels dos espais i han reconegut que estos dos projectes són una joia del patrimoni no només de Sueca sinó de tots els valencians. En este sentit, en la seua visita als Molins de la Vila, el projecte que requereix d'una major cooperació de les administracions públiques, el diputat de Cooperació Municipal ha assenyalat que “en diputació estem sorpresos perquè sabíem de la importància de Sueca en el món de l'arròs i també del seu patrimoni arquitectònic i industrial però no esperàvem trobar-nos amb un molí amb una maquinària en perfecte estat de conservació. Pensem que l'abast de la implicació de les administracions públiques ha de ser fonamental per recuperar este espai. Ací hauria d'intervindre no només Sueca sinó també la Generalitat Valenciana, la Diputació i fins i tot alguna Universitat pel volum de l'actuació”.
En la mateixa línia, la diputada provincial de Turisme i regidora de Serveis Municipals, Pilar Moncho, ha afegit que “este espai podria ser un atractiu turístic únic, per això cal conservar-lo i  mostrar-lo. És un espai que té moltíssimes possibilitats i estic segura que les

administracions es van a implicar. No hi ha cap altra infraestructura d'estes característiques al nostre territori”.
Per la seua banda, l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha agraït la visita i l'interès dels diputats i el director del Museu Valencià d'Etnologia. Tamarit ha explicat que des de diputació es va a incloure una partida en els pressupostos de 2016 per a treballar plans directors amb els quals es podrà fer un estudi de l'estat de l'edifici, de la maquinària i de la possibilitat dels usos. En este sentit Tamarit ha apuntat que “el primer objectiu que ens marquem és  que els experts ens orienten en el projecte, després estudiar la seua viabilitat i en última instància fer la inversió. Este és un espai amb moltes possibilitats, no s'ha definit res encara però la nostra idea és que siga un espai dedicat principalment a l'arròs. Pensem que aquest complex podria albergar des d'una important col·lecció  de fotos sobre el cultiu de l'arròs que guardem en l'arxiu de López Egea a un projecte de turisme gastronòmic”.






No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.