TotAlzir@: Sueca celebra Santa Cecília

lunes, 23 de noviembre de 2015

Sueca celebra Santa Cecília

Este diumenge Sueca ha celebrat la festivitat dels músics, la festa de Santa Cecília, de la mà de les dos societats musicals del municipi, la Societat Unió Musical i la Societat Ateneu Musical.
Les celebracions començaven dissabte amb la inauguració de l'exposició en commemoració del centenari de la Societat Unió Musical.
La Unió va començar els actes per commemorar esta efemèride ja en 2012 i ha aprofitat la celebració de la festa de la patrona dels músics enguany com a colofó de la festa d’aniversari, una festa que acaba amb una mostra retrospectiva de la història i la trajectòria de la societat musical i amb el tradicional concert de Santa Cecília, marcat enguany per la celebració del centenari.

La mostra que es va inaugurar divendres passat i que es podrà visitar fins el proper diumenge 29 de novembre a l’Espai Moret de la Sala d’exposicions Els Porxets de Sueca  exhibeix el llegat i els recods de la Unió Musical de Sueca a través de fotografies, partitures, guardons, instruments, reculls de premsa i fins i tot uniformes. L’exposició, a més, segons que va explicar el president de la comissió del centenari, Jesús Soldado, es completa amb un programa d’audicions a càrrec dels alumnes de la seua escola d’educands. Soldado va apuntar que esta mostra és un homenatge a totes les persones que els han precedit i en la mateixa línia, també el president de la Unió Musical, Guillermo Colechá, va reconèixer la tasca dels seus predecessors i es va mostrar molt satisfet d’haver viscut quasi mitja vida d’història de l’agrupació.
L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor de Cultura, Vicent Baldoví que van prendre també la paraula en la inauguració de la mostra van coincidir en destacar el paper cabdal de les societats musicals en la nostra història i en la nostra cultura i també van celebrar la gran família que ha format la Unió al llarg d’aquest segle de música.
Ja diumenge al matí, com és habitual en esta festivitat, la Unió Musical de Sueca arribava en cercavila a l’Ajuntament per fer l’acte de presentació dels nous educands que s’incorporen a les dos bandes de la societat, a la banda juvenil i a la banda simfònica.

Tot seguit la Corporació Municipal va acompanyar la Unió Musical en cercavila fins al Centre Municipal Bernat i Baldoví, on es va oferir el tradicional Concert de Santa Cecília en el qual van partipar la coral, l’orquestra jove, la banda jove i la banda simfònica. A més, en este concert el President de la Comissió del Centenari, Jesús Soldado, va rebre, en representació de tota l’agrupació, i de la mà del President de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Pedro Rodríguez, la Medalla d’Or de la Federació com a reconeixement de la seua trajectòria històrica. D’altra banda, també en este acte es va fer un reconeixement especial a un dels membres de l’agrupació, a Manolo Bernardo, pels seus 50 anys com a músic en actiu en la societat.


I a la vesprada va ser el torn de l'Ateneu Musical de Sueca, al qual també va assistir una nodrida representació de la Corporació Municipal. El Centre Municipal Bernat i Baldoví es tornava a omplir per la vesprada per escoltar el treball de l’altra societat musical suecana.
El Cor “Echo vocis” va ser l’encarregat d’inaugurar el concert. L’acte va continuar amb la presentació dels nous membres que s’incorporen a la banda, que també en esta ocasió van ser rebuts per l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor de Cultura, Vicent Baldoví.
El concert va comptar fins i tot amb una posada en escena d’una de les peces, la de “The Typewritter” de Miguel Roa en què el  solista Alejandro Lletí va arrencar els aplaudiments de tots els assistents.
I la segona part del concert va estar a càrrec de la Banda de l’Ateneu Musical. El punt i final d’esta gran festa de la patrona dels músics a Sueca va ser una darrera peça interpretada conjuntament

per la banda i el  cor “Echo vocis”. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.