TotAlzir@: Xerrada de prevenció de l'assetjament escolar a Sueca.

jueves, 19 de noviembre de 2015

Xerrada de prevenció de l'assetjament escolar a Sueca.

  • Sueca treballa per prevenir l’assetjament escolar


La Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària de l’Ajuntament de Sueca ha organitzat en col·laboració amb la Guàrdia Civil de Sueca i el Col·legi La Unió Cristiana una xerrada sobre prevenció de l’assetjament escolar a les noves tecnologies. L’acte va tenir lloc el passat dimarts 17 de novembre a la Sala de Juntes de la Cooperativa i la xerrada estava dirigida tant als pares dels escolars com als mateixos alumnes del centre.

L’alferes Carlos Pérez Jordà va estar l’encarregat d’impartir la xerrada. La conferència s'emmarcava en  el Pla Director de Convivència i Millora de la Seguretat Escolar del Ministeri de l'Interior que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Sanitat i la regidoria de Prevenció Comunitària de l'Ajuntament de Sueca.


En la conferència, l'alferes va incidir en diverses qüestions al voltant de l'assetjament escolar, conegut també com bullying, així el ponent va tractar de fer una aproximació a la problemàtica i a les seues conseqüències, els va explicar com es pot perseguir des del punt de vista legal i també va donar una sèrie de pautes als assistents per guiar-los quan a les mesures que es poden adoptar per prevenir i evitar estes situacions.

L'alferes va remarcar que “el problema és patent en tota la nostra geografia, Sueca no és una excepció i a banda de les estadístiques s'ha de comptar també amb la xifra negra que hi ha de gent que no denuncia estes situacions”.

Alhora, Pérez va insistir als pares en traslladar la prevenció a l’àmbit de les noves tecnologies per evitar també el ciberassetjament. Entre altres consells, el ponent va recomanar als pares dels escolars mantenir una vigilància activa quan a l’ús que fan els seus fills de les noves tecnologies i limitar i acordar amb ells un horari o un temps predeterminat de connexió.


El regidor de Sanitat i Prevenció Comunitària, Salvador Campillo, també va assistir a la conferència. Campillo va assenyalar que “cal actuar abans que es donen més casos per això programem aquestes xerrades que també oferirem a altres col·legis, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil i la comunitat educativa. És fonamental alertar els pares, els professors i els alumnes i també prevenir-los i ajudar-los perquè estiguen preparats per detectar estes situacions i denunciar-les”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.