TotAlzir@: L'Ajuntament d'Alzira aprova canvis en el Reglament Municipal

viernes, 29 de enero de 2016

L'Ajuntament d'Alzira aprova canvis en el Reglament Municipal

L'Ajuntament d'Alzira aprova canvis en el Reglament Municipal per a facilitar la participació i la transparència

L'Ajuntament d'Alzira ha introduït diversos canvis en el Reglament Municipal per a facilitar la participació i la transparència, tal i com es va acordar en el Ple del passat 27 de gener amb els vots favorables dels grups Compromís, PSPV-PSOE, EU i Ciudadanos, i l'abstenció del PP.

En concret, s'han inclós diversos apartats que fan referència a la constitució del Consell de Participació «Alzira Avança», que ha de debatre sobre els projectes que s'inclouran en els plans europeus, amb tècnics, polítics, entitats i ciutadans/anes interessats/ades, per fomentar la implicació de les alzirenyes i alzirenys en les distintes inversions per a un nou model de ciutat.

També s'han concretat els criteris de les assignacions als grups polítics municipals i que la seua comptabilitat siga pública, tal i com recomanen les principals organitzacions internacionals, entre elles ITA (TI–Espanya) o Govern Obert.

Igualment, s'alçarà acta de les sessions de les juntes de portaveus, ja que ara, finalment, s'estan convocant i funcionant respecte de les legislatures anteriors.

A l’Ajuntament d’Alzira cal incloure més principis de transparència, és necessari per a mantindre i reforçar els nostres sistemes democràtics i, alhora, que siguen més eficaços i eficients. Principis que han d’orientar les actuacions de les administracions públiques, dels seus organismes i empreses i dels seus responsables polítics i professionals, per tal d’assegurar la transparència en la gestió dels recursos públics i la igualtat en l’accés a la informació sobre aquesta gestió per part de tots els ciutadans i totes les ciutadanes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.