TotAlzir@: Lola Moreno guanya el Premi Llegir 2015 Àngels Moreno i Juli Capilla queden finalistes

martes, 26 de enero de 2016

Lola Moreno guanya el Premi Llegir 2015 Àngels Moreno i Juli Capilla queden finalistes


  • La professora i bloguera Lola Moreno guanya el Premi Llegir 2015
  • Àngels Moreno i Juli Capilla queden finalistes

La professora Lola Moreno és la guanyadora del Premi Llegir 2015 per l’article inèdit «Algunes nits em sorprenen». La poetessa Àngels Moreno ha resultat segon premi amb l’article «Anatomia dels espills» i l’escriptor Juli Capilla ha quedat tercer premi amb l’article «L’home lletraferit».

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha impulsat, per quart any consecutiu, el Premi Llegir, amb l’objectiu de fomentar i difondre l’escriptura i la publicació d’articles que parlen de la importància de la lectura. El jurat d’aquesta edició ha valorat de manera positiva el nombre d’articles presentats a la convocatòria del premi, així com la qualitat de la majoria dels textos que han optat al guardó. De fet, vol fer constar que, amb aquesta quarta edició, la qualitat assolida pels articles seleccionats permet parlar d’una consolidació del Premi Llegir. Enguany s’hi han presentat 38 articles, inèdits o publicats prèviament en premsa escrita o digital durant els anys 2014 i 2015, procedents d’una variada i extensa àrea geogràfica, que ha traspassat les fronteres autonòmiques.

El Premi Llegir 2015 (dotat amb 500 €) ha sigut finalment per a l’article inèdit «Algunes nits em sorprenen», de l’autora Lola Moreno (València). Es tracta d’una reflexió feta a partir del diàleg en somnis amb autors cabdals de la literatura com Enric Valor, Vicent Andrés Estelles o Ausiàs March. Lola Moreno exerceix de professora al Col·legi Santa Ana de València; a més del seu interés per la innovació i la renovació pedagògica, destaca la seua faceta com a mediadora a les xarxes socials, entre altres amb el blog La CLASE de Lola (https://laclasedelola.wordpress.com), i des del passat estiu és autora d’articles sobre educació al Huffington Post. (http://www.huffingtonpost.es/lola-moreno-lozano)

Els membres del jurat (format pels escriptors, professors i experts en animació lectora Josep Castellano, Adelina España, Enric Lluch i Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera, com a president) acordaren per majoria destacar com a primer finalista (dotat amb 300 €) l’article «Anatomia dels espills», de la poetessa Àngels Moreno. Moreno és autora de dos llibres de poemes, activitat que compagina amb els seus estudis de Medicina. El tercer premi (dotat amb 200 €) ha estat per a l’article «L’home lletraferit», presentat per l’autor Juli Capilla, i publicat al web: País Valencià, segle XXI, el dia 3 de novembre de 2015 (http://paisvalenciaseglexxi.com/2015/11/03/lhome-lletraferit/). Capilla és llicenciat en Filologia i autor de poesia, assaig i narrativa. A més ha exercit de periodista i, actualment, és el director de la revista literària L’Aiguadolç, que edita l’IECMA.

 
En l’acte de lliurament, celebrat ahir a la Casa de la Cultura d’Alzira, també es van fer públics els guanyadors del X Premi d’Experiències de Foment de la Lectura 2015, amb un primer premi (dotat amb 800 € per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira) atorgat al projecte «Anima’t a llegir», presentat pel CEIP Verge del Remei de Castelló de Rugat. El jurat ha decidit declarar desert el segon premi d’Experiències de Foment de la Lectura. Recordem que aquest premi està destinat a potenciar les diverses actuacions que s’estan portant a terme per a fomentar i consolidar l’hàbit lector en escoles, biblioteques o en grups de pares i mares.

D’altra banda, ahir també es van atorgar els XVII Premis d’Experiències d’Innovació Educativa Ciutat d’Alzira, que convoca la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira. Enguany, el jurat ha concedit el primer premi al treball titulat «Rosa obscur quasi morat», un projecte educatiu fet al Col·legi Hernández de Castelló de la Ribera (dotat amb 800 €). D’altra banda, el jurat acorda per unanimitat declarar desert el Premi d’Innovació Educativa en la categoria d’experiències en Educació Infantil i Primària i Educació Especial.

L’acte de lliurament del Premi Llegir i dels Premis d’Innovació Educativa Ciutat d’Alzira va comptar, a més, amb l’actuació del grup format per Paula Bam Bam i Ona Nua, que acompanyaren l’acte amb cançons pròpies i una selecció de versions de temes de Maria del Mar Bonet, Ovidi i Lluís Llach.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.