TotAlzir@: Presentació del mes de l'arbre

sábado, 30 de enero de 2016

Presentació del mes de l'arbre

  • L’Ajuntament d’Alzira presenta el “Mes de l’Arbre” amb el lema “Enamora’t,  els arbres són vida”

Este matí, l’alcalde, Diego Gómez, i el regidor de Medi Ambient, Agricultura i Consum, Pep Carreres, han presentat el “Mes de l’Arbre”, una programació que durant el mes de febrer farà del medi ambient un referent a la ciutat. Són activitats orientades a la conscienciació i propostes per a fer front a les problemàtiques mediambientals i de futur abordades des de la visió del nou model de ciutat.

El 4 de febrer se celebrarà el Consell del Paratge Natural Murta-Casella al casalot de la Murta.
El dia 10 de febrer es farà una visita al bosc de ribera al Xúquer, on mitjançant el programa “Canya a la canya” es porten a terme actuacions per a revertir la degradació del marge del riu. Eixe dia es realitzarà una plantació simbòlica d’exemplars d’arbre de ribera.

Diumenge, 14 de febrer, està previst l’acte “Enamora’t, els arbres són vida”. S’actuarà a la Muntanyeta del Salvador i hi participaran diferents associacions, col·lectius i empreses de la ciutat que col·laboraran en la replantació al parc. Estan convidades a participar totes aquelles persones que vullguen plantar un arbre i fer-lo seu com a signe d’estima i compromís.
El dijous 25 de febrer se celebrarà, al saló d’actes del MUMA, una ponència sobre ciutats verdes.
El diumenge 28 de febrer es farà una plantació d’arbres a la plaça de les Basses, concretament al jardí limítrof amb la carretera.
El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, ha presentat també l’inventari d’arbres urbans a la ciutat, que servirà com a document base per a les línies pedagògiques que el “Mes de l’Arbre” posarà en marxa i que es reforçaran amb els programes “Aula Natura” i del Centre d’Interpretació de la Murta, que es localitzarà al casalot de la Murta i permetrà dinamitzar el paratge.
 L’alcalde Diego Gómez ha recordat que, durant esta legislatura, l’Ajuntament d’Alzira té el compromís d’augmentar el nombre d’arbres als nostres carrers i places, perquè això suposarà,  entre d’altres, la millora de la temperatura a la ciutat, l'increment de la qualitat de l’aire, viure en entorns més agradables i reduir el soroll a la ciutat.
El “Mes de l’Arbre” té l’objectiu de promoure la biodiversitat mitjançant la participació ciutadana. És per això que des de l’Ajuntament d’Alzira es convida a tots els ciutadans i ciutadanes a ser part i partícips en les activitats proposades

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.