TotAlzir@: Sueca regularà l'ocupació de l'espai públic

miércoles, 27 de enero de 2016

Sueca regularà l'ocupació de l'espai públic


La Regidoria de Comerç ha convocat este dilluns a tots els hostalers de Sueca que ocupen la via pública a una reunió informativa sobre l'aplicació de l'Ordenança reguladora de l'ocupació de la via pública per terrasses, tendals i altres anàlegs.

L'Ordenança, que es va aprovar en l'anterior legislatura, al desembre de 2013, no s'havia aplicat però fins ara. Per este motiu, la Regidoria de Comerç ha considerat convenient reunir-se amb el gremi, per tal d'informar als hostalers sobre la seua aplicació i consensuar amb ells alguns dels punts més importants de la normativa.

En la reunió van intervindre el regidor de Comerç, Pau Roselló; el regidor d'Urbanisme, Julio Serra; la regidora d'Hisenda, Noelia Benedito i la regidora de Neteja Viària, Isabel Jiménez. També van assistir el tècnics municipal d'Urbanisme i l'inspector de tributs per tal d'assessorar als assistents i explicar-los els aspectes més tècnics.

Els representants de l'equip de govern van remarcar que el seu objectiu era arribar a un consens, escoltar l'opinió dels hostalers respecte a la normativa i resoldre, en la mesura que siga possible, els inconvenients que detecten. Amb voluntat resolutiva, però, van insistir també en que l'espai públic és de les persones i és per això que consideren que la normativa pot ser molt útil per tal de regularitzar la situació i de prioritzar els usos de l'espai públic.
La trobada que es va celebrar a la Casa de la Cultura de Sueca va servir, per tant, de debat de la normativa. Els regidors encarregats d'explicar la seua aplicació van exposar que l'objectiu és regularitzar la situació de l'aplicació de l'Ordenança per resoldre, entre d'altres, el greuge comparatiu que han detectat entre els establiments que han sol·licitat les autoritzacions corresponents per instal·lar les seues terrasses i aquells que no ho han fet. Des del consistori, es va assenyalar també la necessitat de respectar sempre la distància d'un metre i mig entre la façana de l'edifici i la terrassa per deixar passar els vianants  i es va incidir també en la dificultat que representa el tema del tancament de les terrasses. 
D'altra banda, entre les diferents propostes dels hostalers, algunes de les més repetides foren que es prorratejara la taxa d'aprofitament de l'espai públic al temps d'utilització efectiu de la terrassa a aquells establiments que tenen activitat de temporada i també que  es garantira la flexibilitat en l'ampliació del nombre de taules autoritzades en dates assenyalades i esdeveniments concrets.

Els representants del consistori van anunciar que es deixarà un temps per poder regularitzar la situació de manera progressiva i es van comprometre a valorar, estudiar i tenir en compte totes les propostes i reivindicacions dels hostalers, alhora que els van emplaçar a reunir-se amb els tècnics del departament d'Urbanisme per poder estudiar els casos més especials. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.