TotAlzir@: Dos projecte, de Culler i Alzira, finalistes als premis de l´estratègia NAOS del Ministeri de Sanitat.

jueves, 21 de abril de 2016

Dos projecte, de Culler i Alzira, finalistes als premis de l´estratègia NAOS del Ministeri de Sanitat.

L´IES BLASCO IBÁÑEZ DE CULLERA I  EL CSP  D´ALZIRA QUEDEN FINALISTES A NIVELL NACIONAL A L´ESTRATÈGIA NAOS

  • El projecte presentat per l´IES Blasco Ibáñez de Cullera i el Centre de Salut Pública d´Alzira, queda finalista als premis de l´estratègia NAOS del Ministeri de Sanitat.

L´estratègia NAOS (Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l´obesitat) té com a meta invertir la tendència de la prevalència de l´obesitat fomentant l´alimentació saludable i la pràctica de
l´activitat física, mitjançant el foment de sinergies i col·loaboracions dels diferents sectors i agents de la societat.


Anualment convoca uns premis amb la finalitat de reconéixer i donar major visibilitat a aquells programes, intervencions i altres iniciatives que entre els seus objectius contribueixen a la prevenció de l´obesitat, mitjançant la promoció d´una alimentació saludable i/o de la pràctica d´activitat física regular.

L´IES Blasco Ibáñez de Cullera té ja una àmplia trajectòria en les intervencions en salut, en general, i més específicament en alimentació i activitat física. Impulsat pel CSP d´Alzira, presentaren conjuntament l´experiència als premis de l´Estratègia NAOS.

El projecte reflexa les intervencions portades a terme en matèria d´alimentació i activitat física al centre, amb la intervenció de la totalitat dels departaments del centre i el recolzament de tota la comunitat educativa.

Per a Rafa Nogués, codirector del projecte i cap del departament d´Educació Física de l´IES “estes accions són molt importants, ja que en treballar des d´edats molt tempranes hi ha una major probabilitat d´afiançar en el comportament dels joves hàbits saludables que formen part del seu estil de vida i que perduren al llarg del temps”.

Per la seua part, per a Amparo Pelechano, codirectora del projecte i metgessa de la Unitat de Promoció i Programes de Salut del CSP d´Alzira, “les iniciatives que realment aconseguixen canvis de conducta, són aquelles que compten amb un enfocament escolar integral, més enllà de
l´ensenyament i aprenentatge dintre de les aules, no obstant dintre de la matèria curricular; recolzades, planificades i ejecutades per alumnat, pares i mares i docents, i amb una duració de diversos cursos. Totes estes condicions s´han i es continuen donant al projecte”.


Tant per a la direcció de l´IES Blasco Ibáñez de Cullera com per al departament de Promoció i Programes de Salut del CSP d´Alzira, el fet d´haver quedat finalistes en estos premis suposa un al·licient per seguir treballant en la mateixa línia, fomentant hàbits d´alimentació saludable entre els   escolars i les seues famílies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.