TotAlzir@: La Fundació Bromera dedica el quadern didàctic als clàssics de la literatura

martes, 19 de abril de 2016

La Fundació Bromera dedica el quadern didàctic als clàssics de la literatura


  • L’entitat distribueix més de 6.000 cartells commemoratius del mes d’abril dissenyats la il·lustradora valenciana Paulapé 

Sota el lema «La lectura, una porta a l’aventura», la Fundació Bromera commemora el mes d’abril i, en especial, les efemèrides dedicades a personatges o fets històrics i culturals relacionats amb la literatura. El 2 d’abril, Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil; el 23 d’abril, Dia del Llibre i dels Drets d’Autor; el 20 de novembre, Dia del Llibre Valencià, o l’Any Ramon Llull i l’Any Sor Isabel de Villena destaquen en les pàgines d’un quadern didàctic que posa atenció en els clàssics de la literatura universal. D’altra banda, la Fundació Bromera continua apostant pels il·lustradors valencians i ha encarregat el disseny del cartell a la jove il·lustradora Paulapé.


El quadern didàctic ret homenatge als clàssics incloent diversos fragments de tres de les novel·les més rellevants de la literatura universal, com ara Romeo i Julieta de William Shakespeare, Don Quixot de la Manxa de Miguel de Cervantes o Tirant lo Blanc de Joanot Martorell. Aquest material es pot descarregar gratuïtament des de l’espai web de la Fundació Bromera (www.fundaciobromera.org).

El material està adreçat a xiquets i xiquetes de segon i tercer cicle de Primària i primer de Secundària. El quadern conté propostes didàctiques elaborades per Josep Antoni Fluixà i recomanacions lectores al voltant dels clàssics, a més d’activitats i suggeriments que els ajudaran a descobrir el plaer de llegir.

Els alumnes de tercer cicle del CEIP 9 d’Octubre de Senyera han gaudit hui de la presentació del cartell i del quadern didàctic per part de la mestra Adelina España, membre del consell assessor de la Fundació.

Durant les pròximes setmanes, la Fundació Bromera estarà present en un bon grapat d’espais, com la Fira del Foment Lector, que tindrà lloc als Jardins de Vivers de València des del 20 d’abril fins a l’1 de maig. A Sueca, es podrà visitar a partir de demà i també fins a l’1 de maig l’exposició Poètiques visuals a l’Espai Moret d’Els Porxets, i els dijous 21 i 28 d’abril se celebraran al mateix municipi les IX Jornades Socioeducatives. El divendres 22 d’abril Adelina España inaugurarà i presentarà l’exposició Com es fa un llibre a Alfarb, el 24 d’abril a les 11 hores Josep Antoni Fluixà participarà en la conferència «Fundació Bromera: 14 anys fomentant la lectura en valencià» i, per acabar, el 26 d’abril Gonçal López-Pampló oferirà una xarrada a la Universitat d’Alacant sobre «Ensenyament i aprenentatge en l’era digital».

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.