TotAlzir@: Visita al Llavador municipal de l'Alquerieta

jueves, 14 de abril de 2016

Visita al Llavador municipal de l'Alquerieta

Hui s'ha realitzat la visita al Llavador municipal de l'Alquerieta, després de que les obres d'adequació hagen conclós.
Han estat presents l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez; el segon tinent d'alcalde, Ivan Martínez; el regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual; i el regidor d'Educació i Infància, Pepe Grau; així com el president de l'associació de veïns de l'Alquerieta, Ricardo Cuenca, que ha estat acompanyat per un nombrós grup de veïnes i veïns.




El Llavador Municipal és un edifici construït durant la República segons el projecte original visat per l'arquitecte Joan Guardiola, que data de 1936. L'edificació és una nau rectangular de 13 x 23,90 metres amb un únic espai diàfan on es situaven dos basses longitudinals per a llavar i una bancada central.
Actualment l'edific es Bé de Relevància Local. La façana principal conserva l'escut de la ciutat amb la corona republicana, estant este escut catalogat com a Bé d'Interés Cultural.
Exteriorment les façanes laterals i la principal tenen buits formats amb rejola i dintells formant arcs de mig punt.
En la façana lateral sud existixen restes d'un àntic jardí-hort, com un espai exterior annex a l'edifici.
El Llavador passa a formar part de l'inventari d'edificis patrimonials de l'Ajuntament d'Alzira, i respecte al seu ús serà determinat pels tècnics del MUMA, que junt a la regidora de Patrimoni Isabel estudiaran les possibilitats per a este nou espai.

De moment l'associació veínal de l'Alquerieta, per estar este edifici al seu barri, podran utilitzar-lo quant ho consideren oportú.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.