TotAlzir@: Alzira tindrà un nou CEFIRE especialitzat en plurilingüisme

martes, 6 de septiembre de 2016

Alzira tindrà un nou CEFIRE especialitzat en plurilingüisme

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, va confirmar el passat dissabte, la notícia que el CEFIRE (Centre de Formació i Recursos Educatius) tornarà a Alzira per al present curs escolar 2016-2017.
Es tracta de recuperar el servei educatiu de formació i recerca del professorat a la nostra comarca i a la nostra ciutat. Un servei territorial d’aquestes unitats, que  es va perdre en la darrera remodelació, realitzada pel PP i que ens va deixar sense CEFIRE afavorint el de Xàtiva (ciutat governada en aquell moment pel Sr. Rus). Aquesta recuperació té com a objectiu la creació a Alzira d’un dels tres CEFIREs específics al País Valencià. Marzà va avançar que la concreció del centre a la nostra ciutat seria per treballar tots els temes referents i relacionats amb la planificació, formació i investigació sobre el plurilingüisme. La creació d’aquest servei entronca directament amb la nova política educativa del govern de la Generalitat, que té com objectiu el desenvolupament d’un nou marc legal que garantisca l’ensenyament de les nostres dues llengües oficials i la incorporació de l’anglès en el currículum educatiu.


Des de l’Ajuntament d’Alzira valorem molt positivament esta decisió no sols pel que representa a nivell educatiu, si no per la seua repercussió social i professional. La ubicació del CEFIRE a Alzira i la seua especialització en la temàtica de l’ensenyament de les llengües, va a servir de referència a tot el professorat i a totes les comunitats educatives de la comarca i del País. La Conselleria que dirigeix Marzà mostra així la seua sensibilitat pels problemes educatius de la Comunitat i més concretament de la nostra comarca i de la nostra ciutat.
L’aposta de l’equip de govern, encapçalada pel seu alcalde i pel regidor d’Educació, en recuperar el CEFIRE pot començar a ser una realitat en els pròxims mesos. Així comencem un nou curs escolar amb la posada en marxa de les unitats de 2 anys i la notícia del CEFIRE, així demostrem la nostra preocupació per l’educació i pel benestar de la nostra ciutadania.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.