TotAlzir@: EL 7 I 8 DE SETEMBRE CAL ANAR A ALGEMESÍ

lunes, 5 de septiembre de 2016

EL 7 I 8 DE SETEMBRE CAL ANAR A ALGEMESÍ


Festa de la Mare de Déu de la Salut. Patrimoni de la Humanitat @UNESCO .
Horari de les processons:• Dimecres 7 de setembre de 2016. Eixida des de la Basílica de Sant Jaume (22.00 h)
• Dijous 8 de setembre de 2016. Processoneta del Matí: Eixida des de la Capella de la Troballa (10.00 h) // Processó de Volta General: Eixida des de la Basílica de Sant Jaume (19.30 h) valencia turismo València Turisme
Tradició,cultura i festa s’uneixen en un esdeveniment més que especial. La rotunditat dels bastonets, la delicadesa dels arquets, la majestuositat de la Muixeranga i la força de les dolçaines i els tabals, junt amb els tornejants, les pastoretes, el bolero, la carxofa i els volants, són alguns dels abundants factors d'aquesta festa que sorprenen no sols al poble d'Algemesí, sinó arreu del món. 

Dedicarem al llarg d'aquests dies una publicació per a cadascun dels elements d'aquesta festa. A continuació afegim una breu descripció, feta per la UNESCO, d'aquest esdeveniment cada vegada més reconegut:
Algemesí es prepara per a celebrar La Festa de la Mare de Déu de la Salut, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat en 2011 per:
"El seu valor cultural que es transmet de generació en generació, per la seua dimensió ritual, festiva i per la participació comunitària de tota la població en una celebració originada per la troballa de la Mare de Déu, al segle XIII, i que es rememora anualment el 7 i 8 de setembre".
És una celebració d’origen medieval (1247 - troballa de la Mare de Déu) amb gran participació popular. Els seus rituals, transmesos de pares a fills, estan plens de música (63 composicions), expressions orals (teatre), danses i representacions amb reminiscències de cultes romans, cristians, musulmans i jueus. Aquestes cultures van teixir l'essència d'aquesta terra i es materialitzen en les diferents creacions amb instruments musicals, en la inspiració de les melodies i en la variada indumentària que s’utilitza en la festa.
La música de dolçaina i tabal, les composicions orquestrals i de timbal i redoblant que acompanyen les torres humanes de la muixeranga i les danses dels bastonets, les pastoretes, la carxofa, els arquets, les llauradores i els tornejants recreen i estimulen la memòria col·lectiva i transmeten missatges comuns i universals de sentiments visuals i sonors de gran plasticitat.
Durant la celebració, Algemesí es transforma en un museu viu de la tradició valenciana i mediterrània amb la trama social de la fe, la tradició i la cultura que comprenen les celebracions litúrgiques en la basílica, el paisatge sonor de campanes i l'entorn monumental del segle xvii on es realitzen les desfilades processionals amb la participació de més de 1.400 figurants.
Horari de les processons:
• Dimecres 7 de setembre de 2016. Eixida des de la Basílica de Sant Jaume (22.00 h)
• Dijous 8 de setembre de 2016. Processoneta del Matí: Eixida des de la Capella de la Troballa (10.00 h) // Processó de Volta General: Eixida des de la Basílica de Sant Jaume (19.30 h) #valencia turismo València Turisme

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.