TotAlzir@: abril 2016

sábado, 30 de abril de 2016

XVI edició de la seua setmana cultural del CEIP Lluís Vives de Alzira


L’escola Lluís Vives de Alzira ha celebrat  durant aquets díes, la XVI edició de la seua setmana cultural.
Aquest any la comissió de festes que durant tot el curs esta reunint-se per a organitzar totes las activitats culturals de l’escola, ha decidit que el tema seria al voltant del cinema.
Cada classe ha preparat distintes activitats a realitzar. Hemos contat també amb la presència de la policia nacional, que ens ha realitzat unes jornades molt interessants sobre el acoso i internet.

La falla Camilo Dolz ya te representant para el 2017

 Tancat el plaç i finalitzada la reunió, donem l'enhorabona als   Representants 2017 de la comision 
Falla Camilo Dolz
President: Jose García
Fallera Major: Paqui Sanchis
President Infantil: Bernat Fabra
F. Major Infantil: Lucía González
Paletineres: Xelo Roca i Tere Bohigues
MOLTES FELICITATS!!

viernes, 29 de abril de 2016

IDEA Alzira presenta su memoria 2015 en su 20 aniversario

La Agencia de Desarrollo Local del Ayuntamiento de Alzira –IDEA- ha presentado hoy su menoría de Resultados 2015 ante los medios de comunicación. Presentación  en la que han intervenido Diego Gómez, Alcalde de Alzira, Iván Martínez, Concejal de Promoción Económica y Empleo, Isabel Aguilar, Concejala de Comercio y Carmen Herrero, Directora de IDEA.
Carmen Herrero,  directora de la agencia que celebra los 20 años de vida, trabajando por la ocupación, asesoramiento, empleo, formación de personas y
comercios de la ciudad, ha realizado un recorrido global de su historia en la que se ha pasado por todo incluso por los momentos en que se pensó que desaparecería por los problemas acontecidos de la crisis y la falta de subvenciones.
Durante el acto se a informado de algunas actividades que se están ultimando desde el Ayuntamiento como la puesta en marcha próximamente  de la oficina de mediación de la vivienda,  un nuevo convenio con las cajas de ahorro para poder conseguir finaciación más ventajosa para los emprendedores y la posible puesta en marcha del tema de voluntariado social de personas mayores.    

Nova estetica del parc de Pere Crespí en el seu 30 aniversari

Coincidint amb la celebració del 30 aniversari del parc de Pere Crespí, una part d'este presenta una nova estètica. Una subvenció de Diputació que ascendix a 50.000 euros ha permés remodelar una part del parc. Les millores han consistit a trasplantar les corísies que han sigut substituïdes per arbres més menuts; s'ha millorat l'enllumenat, així com el sòl i també s'han instal•lat bancs adossats a la paret interior del parterre del parc. Pròximament i en una segona fase s'escometran les obres de millora de l'altra part del parc.

L’Ajuntament de Carcaixent organitza tallers d’indumentària gratuïts per a la Fira Modernista

  • Pascual Peris, premi Max a millor disseny de vestuari, serà l’encarregat de realitzar els tallers

Amb motiu de la celebració de l

a Fira Modernista el 10, 11 i 12 de juny, l’Ajuntament de Carcaixent ha organitzat una sèrie de tallers per a preparar el vestuari de l’època i animar a tots els veïns i veïnes a participar activament dels actes previstos. Els tallers seran impartits pel carcaixentí Pascual Peris, qui esta setmana ha guanyat el Premi Max al millor disseny de vestuari, un  dels guardons més importants que s’hi donen a l’Estat Espanyol en l’àmbit de les Arts Escèniques.

L'exposició de Raimon en Alzira

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira exposa una mostra per a conèixer la vida i obra de Raimon

Arran del concert que el cantant xativí realitzarà al Gran Teatre el pròxim 6 de maig, els alzirenys i alzirenyes poden visitar al Claustre de la Casa de la Cultura, fins al dijous 5 de maig de 2016, l’exposició on es presenta la biografia més íntima i pública del màxim exponent de la “Nova Cançó”.

XVI Edició dels Premis Abril de l’Alcúdia


  • El passat dilluns de vesprada, el Saló d’Actes de la Casa de la Cultura es va omplir de gom a gom per acollir per 16é any consecutiu els Premis Abril de Literatura Infantil i Juvenil.
Aquests guardons de literatura són una invitació a què tots els alumnes dels quatre col·legis de l’Alcúdia i de l’Institut de Secundària Els Évols, s’animen a endinsar-se dins del món de la creativitat literària amb la construcció de les seues pròpies historietes.

Este proximo sabado, Campeonato de Karate en Alzira

Este fin de semana tenemos una cita deportiva con el Kárate.

 Se realizara en el Pabellón Fontana Mogort de Alzira, el Campeonato de Kata por equipos que se disputa las 16.30 horas. Categorias de pequeños a senior

jueves, 28 de abril de 2016

Este dissabte concert de la Societat Musical d'Alzira



La Banda Sinfonica de la Societat  Musical d'Alzira  oferirà aquest pròxim dissabte un concert a les 19:00 hores  que estarà dirigit per el director convidat , Toni Goig, sera realitzat, com és habitual al Gran Teatre de la Ciutat d'Alzira

Carcaixent entrega de 8 vivendes socials

  • L’Ajuntament de Carcaixent ha finançat la rehabilitació de 5 vivendes.

Es va fer entrega en l’Ajuntament de Carcaixent de les claus de 5 vivendes socials  a famílies de la localitat amb necessitats d’habitatge. Estes vivendes van ser cedides per l’EIGE, l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat, a l’Ajuntament de Carcaixent per a que gestionara la seua reparació i rehabilitació. A més, també es van adjudicar 3 vivendes propietat del EIGE que estan actualment en procés de rehabilitació i que s’espera que estiguen disponibles en els pròxims mesos. A l’acte  van estar presents l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, MªJesús Rodríguez, responsable del parc públic de vivendes i Fernado Maldonado, tècnic del Departament d’adjudicacions del EIGE.

AGENDA CULTURAL DEL CAP DE SEMANA A ALZIRA

ALZIRA, ACTIVITATS CULTURALS PER A ESTA SETMANA
GRAN TEATRE D'ALZIRA:
- Dijous, 28 d'abril de 2016, a les 19 hores: Gala Musical IES Tulell nº4.
- Divendres, 29 d'abril de 2016, a les 20.30 hores: Concert d'ARA MALIKIAN - 15. (ENTRADES ESGOTADES)
- Dissabte, 30 d'abril de 2016, a les 19 hores: Concert de la Banda Simfònica de la Societat Musical d'Alzira.
CASA DE LA CULTURA D'ALZIRA:
- Divendres, 29 d'abril de 2016, a les 19.30 hores: Presentació del llibre d'Indumentària Tradicional Valenciana II.
- Dissabte, 30 d'abril de 2016, a les 19.30 hores: Recital Poètic Musical - LA MÀQUINA DEL TEMPS
- Exposició colectiva interdisciplinar - DONA (IV EDICIÓ)
Fins al 9 de maig de 2016, en la Casa de la Cultura (Sala I)

Dació comptes de l'exercici 2015-2016 de la Junta Local Fallera d'Alzira




 Finalitzat l'exercici faller 2015-2016, i després de diverses reunions de presidents, la Junta Local Fallera d'Alzira fa publique les dades econòmics.


La dona, protagonista de les 12 hores de raspall a Sueca

  • 40 dones participen al primer campionat femení de raspall de la capital de la Ribera Baixa

Sueca ha viscut fa uns dies una jornada històrica de pilota. La capital de la Ribera Baixa ha celebrat el passat cap de setmana el primer Campionat de Raspall de la Dona, una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Sueca i el Club Pilota Valenciana Xúquer.

El treball “Construint un futur solar” de l'Institut Públic 4 d'Alzira menció d'Honor en el concurs de Experimenta


Experimenta és el concurs que convoca anualment la Facultat de Físiques de la Universitat de València per a mostrar treballs experimentals realitzats a l'ensenyament mitjà, en el qual ja han participat i obtingut premis altres anys els alumnes d'aquest Institut Públic. I ara, en la modalitat de Batxillerat, el grup format pels alumnes Ester Piera, Bernat Pérez, Adrià Blasco, Juan Llopis i Eric Rivero, orientats pel seu professor Pedro Domínguez, han aconseguit la Menció d'Honor (segon premi) en la modalitat de Batxillerat pel treball “Construint un futur solar”.

Les Cantereries ja té nous representants 2017, Angel, Carles, Ainhoa i Mª Jose

El passat  divendres 22 d´Abril en la Falla LES CANTERERIES coneguerem als nostres nous representants per a aquest exercici faller que iniciem amb tantes ganes.
Junt al nostre president Angel Ruiz Moreno estarà Mª Jose Antón i Santapau com a Fallera Major, i representant als més menuts, tindrem a Carles Martínez i Giménez i Ainhoa Antón  i Montalvá.
Vos desitgem un any plé de moments inoblidables.

ENHORABONA

miércoles, 27 de abril de 2016

Festivitat de la Divina Aurora a Alzira

La festivitat de la Divina Aurora, que se celebrara el pròxim dia 1 de maig a les 07:15 hores, és una festa que organitza la confraria del "Devallament de la Creu".
S'inicia amb la concentració en la seu de la confraria en el carrer Velazquez 8 i es celebra el primer diumenge de maig. 
Dita festivitat de la Divina Aurora es remunta a abans de la guerra.
La festivitat consisteix en el res del Sant Rosari cantat. Es realitza fent un recorregut pels carrers, passant per la Plaça Major i el Casilicis, normalment, finalitzant en la parròquia que el clavari decideix. Cal destacar, que qualsevol membre de la ciutadania pot ser calvari/essa, sense haver-hi la necessitat de formar part de la confraria.

VIDEO.Ara Malikian actuara en el Gran Teatro de Alzira

15 es el título del nuevo disco de Ara Malikian, grabado en el Teatro Real de Madrid y con el que celebra sus tres lustros en la música. El libanés de origen armenio Ara Malikian es uno de los violinistas más brillantes y expresivos del momento. Comenzó a tocar el violín cuando aún era un niño y dio su primer concierto con 12 años. Con 15 fue becado para estudiar en la Hochschule Für Musik und Theater Hannover. En el Guildhall School of Music & Drama recibió clases de Franco Gulli, Ruggiero Ricci o Herman Krebbers. Ha sabido crear un estilo personal con la fusión de las culturas del Medio Oriente y Centro Europa con el tango argentino y el flamenco español.

Alzira participarà en el projecte de creació de producte turístic del Patronat Provincial de Turisme

València Turisme és la nova marca identificativa que llança la Diputació de València i, alhora, el Patronat de Turisme s’ha proposat donar-li projecció i promoció. Amb la nova etapa política es posen en marxa iniciatives com ara el projecte de creació de producte turístic del Patronat Provincial de Turisme, per a impulsar l’oferta turística aprofitant els recursos i ferramentes al nostre abast i prendre accions amb la unió dels agents turístics, tals com restaurants, hotels, empreses de turisme actiu, el comerç i agències de viatges, entre altres sectors importants.

Agenda cultural a Alzira viernes y sábado




CARCAIXENT M’AGRADA I AMICS DE LA VIETA ORGANITZEN UN VIATGE A LA FIRA MODERNISTA DE TERRASSA

  • Les associacions de Carcaixent es preparen per a la celebració de la Fira Modernista de Carcaixent al mes de juny.

Les associacions carcaixentines Amics de la Vieta i Carcaixent M’agrada estan col·laborant activament amb altres organitzacions i l’Ajuntament de Carcaixent en l’organització de les activitats per a commemorar el centenari de la concessió del títol de ciutat a Carcaixent. Entre eixes activitats, destaca la Fira Modernista que tindrà lloc el 10, 11 i 12 de juny i que és el primer esdeveniment d’estes característiques que es celebra a València. Una activitat que pretén traure a la llum el riquíssim passat vinculat a l’època d’esplendor de la taronja.

Ptraresentació de llibre"Indumentaria Tradicional Valenciana II"


El dia 29 d'abril a les 19,30 a la casa de la Cultura  es farà la presentació de llibre "Indumentaria Tradicional Valenciana II" de Francesc Xavier Rausell Adrian.
Xarrada amb la participació del quadre de balls populars de la Ribera amb mostra de roba tradicional.  
Indumentària Tradicional Valenciana II“La construcción del vestit tradicional Valencià”
per Francesc Xavier Rausell Adrian

La Junta Local contra el Càncer d’Alzira ha realitzat la col·lecta de la campanya de 2016

 Hui dimecres 27 d’abril, des de les 9 fins a les 13 hores, la Junta d’Alzira ha organitzat la col·lecta de la campanya de 2016, amb 13 taules repartides per diferents carrers i places de la nostra ciutat.
La presidenta, Mariví Ferragut, ha estat acompanyada per l’alcalde Diego Gómez i per la vicealcaldessa Isabel Aguilar en algunes de les taules, on han comprovat la gran labor de les vora 100 persones voluntàries, sense les quals no seria possible esta actuació solidària, que necessita també de la solidaritat dels alzirenys i alzirenyes.
Per últim, es recorda que divendres, 29 d’abril, de 17 a 20 hores, es realitzarà la col·lecta al centre comercial Carrefour, i el dissabte, 30 d’abril, de 9 a 13 hores, a la Barraca d’Aigües Vives.

Sueca aprova el nou pressupost municipal 2016 per un import global de 23,6 milions d’euros

  • L'Ajuntament de Sueca prioritza les partides socials als nous pressupostos
  • L’Ajuntament de Sueca ha aprovat el nou pressupost municipal de 2016 per un import global de 23,6 milions d’euros

El ple de l'Ajuntament de Sueca, ha aprovat este dilluns, en una sessió extraordinària, el pressupost general per a 2016. Així enguany l'Ajuntament disposarà d'un pressupost total de 23.617.000 euros, el que significa un increment del 3,58% respecte a l'últim aprovat al 2012.

LOS MUNICIPIOS DE LA PROVINCIA DE VALENCIA RECIBIRÁN 6,7 MILLONES MENOS DE LA DIPUTACIÓN


  • El Partido Popular denuncia que los nuevos Planes Provinciales (PPOS) suponen una disminución en la inversión de la Diputación en los municipios.
  • Contelles: “Consideramos una falta de respeto a la institución y al funcionamiento democrático presentar en rueda de prensa unos planes, antes de su debate en el Pleno. “

NO VOLEM VERINS EN ELS NOSTRES JARDINS

            En molts municipis, fins i tot alguns governats per gent progressista, continuen utilitzant l'herbicida glifosat, probable cancerigen segons l'OMS, i verins com l'imidacloprid dins dels cascs urbans, al costat mateix de cases, escoles, hospitals i de les voreres per on anem les persones. En alguns casos s'han polvoritzat aquests verins inclús dins dels patis escolars, on juguen xiquets de curta edat, malgrat ser els més sensibles als tòxics.

La falla Albuixares - Cami Fondo ya tiene Falleras Mayores y Artistas para el 2017


La comisión de la falla Albuixares- Cami Fondo  acaba de firmar los contratos con los artistas falleros para este próximo ejercicio 2017.  Se trata de los artistas  Fede Alonso que realizara el monumento grande y José Puig que por segundo año consecutivo realizara el monumento infantil.

martes, 26 de abril de 2016

EU PROPOSA UN FESTIVAL DE XARANGUES PER A LES FESTES D’ALZIRA

 El col·lectiu d’EUPV-Alzira ha presentat una proposta a l’Assemblea Consultiva de Festes, que es va constituir ahir per primera vegada per part de l’Ajuntament d’Alzira, per tal d’incloure en la programació de les Festes d’Alzira al juliol un festival de xarangues. La proposta intenta sumar a les nostres xarangues, associacions, sector de l’hostaleria, la resta de festes i la ciutadania per donar-les de vida i contingut.
Consistiria en un festival de xarangues en el que es realitzarien cercaviles de vesprada per les diferents zones i barris de la ciutat i durant la nit cada xaranga realitzaria un  concert.

Éxit de participació en la 1ª assemblea consultiva de Festes


  •  La primera assemblea consultiva de Festes se celebra amb gran èxit de participació.

L'assemblea consultiva, celebrada dilluns 25 d’abril, per a l'organització de les diverses festes que se realitzen en la nostra ciutat, ha complit els objectius, ja que la veu dels alzirenys i alzirenyes ha estat representada per tots i cada un dels col•lectius festers, també per gran part de les associacions de veïns i distints col•lectius de la ciutat, els representants dels diferents grups polítics de la corporació municipal, així com per tots aquells ciutadans, que a nivell individual, han volgut participar a l’assemblea. 

Alzira, asamblea ciiudadana nº 5 para el 27-04-2016

ASAMBLEA CIUDADANA Nº 5
Les convoco a la sesión de la Asamblea Ciudadana, que se celebrará en el Salón de Sesiones de este Ajuntament d’Alzira, el próximo miércoles, día día 27 de abril de 2016, a las 18 horas,
 de acuerdo con el siguiente:

ORDEN DEL DÍA
1.    Escrito de Julián Almendro Fernández, del día 4 de abril de 2016, sobre tráfico en la zona de la avenida Santos Patronos.
2.    Escrito de Julián Almendro Fernández, del día 4 de abril de 2016, sobre canas ubicadas en el recinto ferial.
3.    Escrito de Fernando Segura, del día 10 de abril de 2016, sobre ideas para un mejor desarrollo social de las personas.
4.    Escrito del día 10 de abril de 2016, sobre reciclaje de aceite.
5.    Escrito del día 10 de abril de 2016, sobre velocidad de los vehículos en la calle Hort dels Frares.
6.    Preguntas, ruegos, quejas y sugerencias formuladas por la ciudadanía.
Atentamente,

Alzira, 22 de abril de 2016

Ciudadanos (C's) Alzira alerta de la peligrosidad de numerosos pasos de peatones de la localidad


• La concejala María José Llopis reclama actuaciones urgentes en zonas cercanas a colegios, parques y juzgados
Alzira, martes 26 de abril de 2016. Ciudadanos (C's) Alzira denuncia "el alarmante estado y la peligrosidad" de los pasos de peatones en numerosos puntos críticos de la localidad. Así lo ha afirmado la concejala del grupo, María José Llopis, quien ha recalcado que "hay zonas cercanas a colegios, parques o juzgados, que el paso de peatón no está visible o directamente no existe" y ha abogado por"trabajar por el bienestar de nuestros ciudadanos y la seguridad vial para el peatón lo debe ser".

Llopis ha indicado que "el coste económico para señalizar correctamente estos pasos de peatones es mínimo y es necesaria una solución lo antes posible para no tener que lamentar ninguna desgracia".

S'ajorna la presentació del llibre de Leo Giménez

La presentació del llibre de Leo Giménez "El valencià és fàcil", de Reclam Editorial, prevista per a hui dimecres, 27 d'abril, per qüestions tècniques, s'ajorna al dilluns, 23 de maig a les 19.30 hores en la Casa de la Cultura.

Alzira, Pleno Nª 6 para el 27-04-2016

PLENO NÚMERO 6

En cumplimiento de lo dispuesto en el Artículo 46 y concordantes de la Ley 7/85, de 2 de Abril, Reguladora de las Bases del Régimen Local, y en el Artículo 78.1 y concordantes del Reglamento de Organización, Funcionamiento y Régimen Jurídico de las Corporaciones Locales, le convoco a la sesión ordinaria del Pleno del Ayuntamiento del próximo miércoles día 27 de abril a las 19 horas, para tratar el siguiente:

ORDEN DEL DÍA
1.    Lectura del manifiesto de condena por las muertes producidas como consecuencia de la violencia de género.
2.    Lectura y aprobación   22 y 30 de marzo de 2016.
3.    Dación de cuenta de los acuerdos adoptados por la Junta de Gobierno Local y de los decretos de la Alcaldía dictados desde la última sesión plenaria.
CULTURA

Proyecto decorativo de la Plaza de las Letras Valencianas de Alzira


 Proyecto decorativo inaugurado este fin de semana en Alzira en la Plaza de las letras valencianas costa de  5 grandes columnas donde se  han retratado a 5 personalidades relacionadas con la ciudad.
Personajes como: Ibn Jafaya, Ausias March, Jaume Roig, Joanot Martorell y Eleonor Manuel de Villena.

La obra esta basada en la  habitual iconografía del artista José Antonio Espinar, Pintor y Muralista,  en la transmisión de sensaciones a través de imágenes de inspiración onírica.

AUDIO. El objetivo de las fiestas de Alzira, que vuelvan a ser un referente


El Ayuntamiento de la ciudad de Alzira realizó la primera asamblea consultiva de fiestas. Cumpliendo con una de las propuestas electorales de este nuevo equipo de gobierno municipal se llevó a cabo en el salón de plenos la consulta a diferentes entidades de la ciudad.
Algunas asociaciones festivas y lúdicas  de la ciudad  acudieron a la invitación realizada desde el departamento de fiestas para una toma de contacto que podrían establecer  las bases de un nuevo modelo de fiestas para la ciudad.
 “La asistencia al acto de un numero importantes de personas”  según las palabras de la vice Alcaldesa de la ciudad. Los colectivos representados y presentes en el acto se podría calificar de desigual en relación al número de componentes que la conforman, siendo más significativa la presencia de  colectivos más pequeños, siendo mínima la representación del colectivo alzireño que más componentes la forman y que disfrutan de un gran presupuesto. Presupuesto similar al que hay disponible para fiestas sobre los 180.000 euros donde hay que agudizar la imaginación para confeccionar y donde se contara con los colectivos alzireños.